Sunday, October 23, 2011

Geng Parang - Bermain Joran Terjun (Kemensah)

Untuk memgubati hati yang luka setelah berjaya memenangkan pasukan lawan di pertandingan Liga Futsal Inter Unit 2011, Sekitar jam 7.00 pagi pada 22 October 2011 dan perjalanan dari Petaling Jaya ke lokasi sekitar 45 minit, geng parang telah membawa diri untuk bertapa di tasik Kemensah atau nama exklusifnya "Joran Terjun".
(Syed MH Keli 1.2kg)Dengan sisa semangat yang tinggal geng parang, Syed MH dengan seluar tidurnya telah berjaya menarik naik seekor keli manakala ketiadaan Kechik memberikan laluan kepada Pudinz menjinak si patin (Kechik terus meracau-racau kerana desiran mesinnya masih terdengar sehingga hari ini).

(Pudinz dengan patin Kechik)


Setelah lama bertasbih untuk menghadapi ujian kesabaran tahap 2, akhirnya pacu berjaya melarikan umpan Pudinz dan seterusnya telah mengesahkan ketahanan multiplier BLACK MAX Abu Garcia untuk ikan bersaiz kecil dilapangan pancing di sini.Pudinz dengan Pacu)


Syed MH, mampu berbangga dengan kelinya dan ikan-ikan yang lain dibiarkan lepas bergitu sahaja menyebabkan Kechik terus bertasbih dan mencari tapak pertapaan yang baru.

"Wahai Mu'awiyah Jauhkan Oleh Mu Sifat Marah Kerana Marah Itu Boleh Merosakkan Iman Seseorang Sebagaimana Pahit Jadam Merosakkan Madu Yang Manis"