Monday, February 14, 2011

Siakap Senohong Gelama Ikan Duri

1202011/18.00HR -13022011/06.00HR


Bermain dengan pengairan Selat Melaka (berhampiran dengan Pulau Ketam dan Pulau Angsa) untuk melepaskan geram dan henjutan kecil si selewak amat teruja. Jeti di Sg Buloh, Kuala Selangor adalah titik mula kami. Trip CREW CL pada kali ini berbeza dengan trip-trip di dalam majalah yang sememang mencari bahan untuk paparan majalah. Ikan sasaran kami adalah selewak sebesar botol mineral 500ml sahaja.


(Ikan Sasaran)

Siakap senohong, gelama ikan duri .... di antara potongan pantun melayu dua kerat dan ianya menjadi ikan tangkapan kami di lautan beraruskan air mati ketika ini. Dengan peralatan yang sederhana kecil sahaja dan trip separa-terjah berserta dengan umpan hirisan sotong dan ikan kembong. membolehkan kami menyimpan stok ikan segar selama tiga hari.

(Antara hasil yang tertangkap)

Yang pasti dikalangan kami CREW CL adalah bermulut "leser" juga mencari sasaran crew untuk dijadikan bahan gelak disepanjang perjalanan pergi dan balik (dalam kereta ataupun bot).

(BOB "OT")

"Wahai Mu'awiyah Jauhkan Oleh Mu Sifat Marah Kerana Marah Itu Boleh Merosakkan Iman Seseorang Sebagaimana Pahit Jadam Merosakkan Madu Yang Manis"