Monday, March 23, 2009

Lepas Geram Di Kolam Udang

16 Mac 2009, hampir dua minggu berpusing mencari lubok tetapi hampehhhh belaka kerana hampir setiap ceruk, lubok telah dituba.. Itulah manusia yang tidak berpuashati dengan kitaran hukum alam.

Jumaat yang lalu Bra Azli telah bermimpi berjumpa dengan sifu lamanya.. Telah diriwayatkan oleh para sahabat, maka berkatalah sifu tersebut " Tempat permainan kamu semua telah direhatkan untuk memberikan ternakan bersisik kembali membesar dan dibiarkanlah mereka meliar untuk seketika, maka carilah kamu ruang-ruang yang kecil untuk kamu teruskan minat kamu seperti bermain udang, sotong dan sebagai"


Tersedar sahaja Brader Azli dari mimipi tersebut ditangannya terdapat sebatang joran lembut untuk permainan udang, (Sebenarnya Brader Azli mimpi di tepi kolam... wakakakahhhhhh).

Itu hasil tangkapan Mat Yie dan Iwan. Mereka bertiga cuba memperdalamkan diri dengan ilmu terbaru mereka. Hasil tangkapan yang memberangsangkan hampir sekilo setengah berjaya dibuat gulai masak lemak kuning.

Mat Yie dengan udang pertama

Iwan dengan udang yang ke lapannya.

Perancangan seterusnya geng Cari Lubok akan menyusul dengan sisipan terbaru dari permaidani biru...

No comments:

"Wahai Mu'awiyah Jauhkan Oleh Mu Sifat Marah Kerana Marah Itu Boleh Merosakkan Iman Seseorang Sebagaimana Pahit Jadam Merosakkan Madu Yang Manis"