Monday, October 22, 2012

Pulau Sembilan (20-21 Oct 2012)

Repeat Trip Endau-Mersing terpaksa ditangguhkan disebabkan tekong ada mesyuarat persatuan, so dalam keadaan kelam kabut, Ben CREW CL dapat mengadakan TRIP TERJAH ke Pulau Sembilan, Perak.

Ben, Wan Rengit, Lan dan Din
Kami bergerak dari Shah Alam ke Lumut pada jam 4.30 pagi dan sampai ke lokasi pada jam 9.00 pagi dengan menggunakan dua buah kenderaan. Cukup selesa.


Lokasi memancing hampir ke semuanya berhampiran dengan pulau-pulau. Kerisauan untuk mencari tempat berlindung bila ribut melanda terus hilang. Sememangnya semuanya tahu, trip kali ini bakal berhujan kerana setiap penghujung tahun inilah cuacanya.


Pasang surut laut ketika ini adalah air mati menuju ke pasang besar. Tidak memerlukan batu ladung bersaiz 18 atau 20, cukup dengan menggunakan bersaiz 8, 10 atau 12. Trip kali ini banyak menggunakan batu ladung kerana lokasi pilihan cabaran merupakan di celah-celah batu karang.

Cameramen CREW CL
Aktiviti pancingan terhenti disebelah malam jam 10.00 sehingga 2.30 pagi disebabkan hujan lebat tetapi ada CREW yang mampu bertahan kesejukan dan mata untuk merasai tarikan ikan di sini. Inilah hasilnya sebelum diagih-agihkan bahagian masing-masing. Syukur Alhamdulillah..
"Wahai Mu'awiyah Jauhkan Oleh Mu Sifat Marah Kerana Marah Itu Boleh Merosakkan Iman Seseorang Sebagaimana Pahit Jadam Merosakkan Madu Yang Manis"