Wednesday, March 3, 2010

Blue Merlin Dari Indra Hamdan (BEN)

27 Feb 2010 / 13 Rabiul Awal 1431

Selepas bersarapan kami bergerak dalam jam 8.00 pagi dari Tanjung Dawai ke lubuk kapal selam karam ketika di zaman Jajahan British dahulu dengan semangat yang berkobar-kobar untuk mencari hasil tangkapan yang diidamkan. Masa yang diambil hampir satu jam setengah untuk sampai ke distinasi tersebut.

Sampai di sana semua CREW CL terus membuat balingan untuk bermain casting dan juga benaman untuk bermain bottom. Ada juga CREW CL yang mencuba bermain koyan untuk menduga laut dalam.

Kebanyakan CREW CL melayan perasaan masing-masing sehingga hampir dua tiada gigitan atau desingan kekili menyebabkan desingan suara menyatakan ikan berpuasa ketika CREW CL datang.

Antara hampir jam sebelas terdengar jeritan Ben (Indra) membuatkan semua CREW CL terkejut dan disusuli juga dengan jeritan tekong bot A yang masing-masing membuat umpanan hanyut bersama belon.

Akhirnya Ben berjaya mendaratkan Layaran Biru/Hitam seberat 25kg yang bermain selama setengah jam dan berjaya bertawaf di atas bot satu pusingan untuk menewaskan lawannya. Manakala tekong bot A juga hanya mempamerkan skilnya sekitar lima minit untuk menewaskan tengiri seberat 2.3kg.

Blue Merlin

"Wahai Mu'awiyah Jauhkan Oleh Mu Sifat Marah Kerana Marah Itu Boleh Merosakkan Iman Seseorang Sebagaimana Pahit Jadam Merosakkan Madu Yang Manis"