Sunday, May 3, 2009

Trip Ke Yan Kedah..

Kami Crew CL dengan kekuatan 4 orang dari Shah Alam Selangor bergerak menunju ke Yan, Kedah untuk memburu ikan tengiri di lubuk-lubuk tertentu. Sebelum itu , seawal paginya kami berjumpa diperhimpunan bagi menjayakan HARI PEKERJA bersama MTUC di Stadium MPSJ

Perhimpunan Hari Pekerja Di Stadium MPSJ

Kami bergerak pada jam 9.40 malam (1 May 2009) dan sampai di Kepala Batas Jam 1.30 pagi (2 May 2009) dan berehat di rumah crew kami Brader Saleh dan meneruskan perjalanan ke Kuala Dulang Kecil untuk meneruskan pencarian lubok kami.


Kiri Cuaca Baik dan Kanan Ribut Menjelma

Kita hanya mampu merancang tetapi ketentuan adalah hak milik Tuhan Yang Maha Esa. Pada jam 2.30 petang kami di dalam keserabutan menunggu tenggiri yang kurang meragut umpan kami, tiba-tiba tekong memberitahu serta menunjukkan kepada kami ribut akan datang menyerang. Tekong memaksa kami membuat keputusan untuk pulang ke muara.. Suasana tidak selamat jika berada di tengah laut bergelora..

Ribut Terus Mengejar

Saya terus teringat cerita benar yang difilemkan "Perfect Storm".. dan saya serta krew CL amat berterima kasih dengan tekong yang membawa kami walaupun wajah-wajah crew menunjukkan kehampaan tetapi kami kan terus mencuba pada awal tahun hadapan Mac 2010.

Terima kasih kepada crew kami yang sentiasa berusaha, Brader Azli, Mat Yie, Saleh dan Sham memberikan ruangan masa untuk trip ini.. TQ.. Bro..

"Wahai Mu'awiyah Jauhkan Oleh Mu Sifat Marah Kerana Marah Itu Boleh Merosakkan Iman Seseorang Sebagaimana Pahit Jadam Merosakkan Madu Yang Manis"