Monday, October 13, 2008

"Si Aman" & Kerapu Naga

Aman (Bukan nama sebenar) bergitu setia menunggu mesin pancingnya berdesing... Hampir lima minggu dahan joran disauhkan tetapi pulang dengan perasaan hampa. (Aku lepak sambil mendengar keluhan dan rintihan beliau).

Aman bergitu ramah dan tidak kedekut ilmu. Apa yang dia tahu, dia menceritakannya. Aku pun layan... dalam hati kecil ku berkata apalah mamat nie merapu tengah-tengah malam.. patutlah ikan tak naik..

So nak jadikan cerita pendek.. Aman malam nie kau punya rezeki Insyallah.. daripada kau merapu nie.. Kerapu kau dapat.. heeeeee

Selang lima minit.. masin air laut.. termakbul hajat Aman... Kerapu berjaya didaratkan... Punya seronoknya dia... semua orang dalam phone book dia... dia SMS... MMS pun turut serta..

Teknik yang digunapakai.. hampir sama dengan teknik melabuhkan sauh papar Okt 05, 2008 "Sliding Trace System" dan 5 biji mata kail terpasang.

Itulah Aman... Sept 17, 2008

No comments:

"Wahai Mu'awiyah Jauhkan Oleh Mu Sifat Marah Kerana Marah Itu Boleh Merosakkan Iman Seseorang Sebagaimana Pahit Jadam Merosakkan Madu Yang Manis"